Klanten aan het woord

Gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf


Bart Heirweg is een professioneel natuur- en landschapsfotograaf uit de Vlaamse Ardennen. Al van jonge leeftijd is hij enorm gefascineerd door natuur. Als kind vond je hem dan ook meer buiten dan binnen, wat zijn liefde en interesse voor de natuur enkel deed groeien. Al jaren is hij een gepassioneerde ornitholoog en op latere leeftijd kwam daar ook fotografie bij.

 

Lees meer ...


Gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf

Ik ben een professioneel en gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf uit de Vlaamse Ardennen, met licht en sfeer als mijn voornaamste stokpaardjes. Ik schrijf en lever regelmatig beeldmateriaal aan verschillende nationale en internationale magazines en via workshops, fotoreizen en lezingen weet ik ook andere fotografen te inspireren. Daarnaast won ik met mijn werk reeds verschillende prijzen in binnen- en buitenland.

Al van jonge leeftijd ben ik enorm gefascineerd door natuur en al jaren ben ik een fervente vogelkijker. Op latere leeftijd kwam daar ook fotografie bij en sinds 2011 is landschapsfotografie mijn beroep. Mijn verre reizen brengen mij regelmatig naar locaties waar de omstandigheden uitdagend zijn. Net zoals ik enorme eisen stel aan kwalitatief en betrouwbaar fotomateriaal, stel ik diezelfde eisen ook aan mijn optisch materiaal. Mijn verrekijker, een onmisbaar instrument voor elke natuurfotograaf, moet feilloos presteren zelfs bij extreem koude temperaturen, wind, regen, sneeuw of hagel.
Daarnaast moet mijn verrekijker lichtsterk en waterdicht zijn en mag hij niet al te zwaar wegen, want ik sleur al genoeg kilo’s fotomateriaal mee op de rug. Na overleg met Gunther Groenez van Natuurkijkers en het uittesten van verschillende verrekijkers in het veld, kwam ik al snel bij de Swarovski EL 10x32 W Traveler uit. Met een gewicht van slechts 600 gram en een minimale scherpstelafstand van amper twee meter is dit instrument, naast mijn fotomateriaal een trouwe bondgenoot op al mijn reizen. Recent doorstond hij feilloos een expeditie naar Antarctica!

Ik koos voor Natuurkijkers niet alleen voor hun uitgebreide assortiment of hun nagenoeg perfecte dienst na verkoop, maar ook voor hun deskundige advies en de mogelijkheid tot het uittesten van verschillende verrekijkers in het veld. Want waar krijg je de mogelijkheid om enkele toestellen mee te nemen en uitgebreid te gaan testen in de natuur?

groeten,

Bart Heirweg